9 Μαΐου 2023

Σχεδίαση και διαμόρφωση μιας πολυχρηστικής αίθουσας - ΝΟΗΣΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πέμπτη συνεχόμενη χρoνιά το ΕΠΑΛ-Π.ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου συμμετείχε στο πρόγραμμα ΝΟΗΣΙΣ - “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ”, με θέμα:" Σχεδίαση και διαμόρφωση μιας πολυχρηστικής αίθουσας".

Το Σχέδιο Δράσης ξεκίνησε με τρία σεμινάρια, εστιάζοντας στη διαμόρφωση και σχεδίαση εσωτερικών χώρων από καθηγητές ειδικότητας : πολιτικό μηχανικό και σχεδιαστή εσωτερικών χώρων.
Στη συνέχεια, οι μαθητές ανά ομάδες, προτείνανε τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις και από κοινού με τους υπεύθυνους καθηγητές κατέληξαν στον τελικό σχεδιασμό.

Παράλληλα επιλέχτηκε ομάδα εργασίας μαθητών της Α΄ τάξης του Πρότυπου ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, πού  ασχολήθηκε με μια ερευνητική εργασία με την υποστήριξη καθηγητών μαθηματικού και πληροφορικής. Αρχικά διαμορφώθηκε ένα ερωτηματολόγιο που μοιράστηκε στη σχολική κοινότητα (μαθητές και καθηγητές). Στη συνέχεια με βάση την Στατιστική μέθοδο ανάλυσης και οργάνωσης των δεδομένων δημιουργήθηκαν οι πίνακες των υποερωτημάτων με χρήση των δειγμάτων του ερωτηματολόγιου. Έγινε εξαγωγή των συμπερασμάτων και δημιουργήθηκε ένας καλός οδηγός για την επιλογή των βιβλίων που θα εμπλουτίσουν την μελλοντική μας βιβλιοθήκη , ενώ ταυτόχρονα αποτυπώθηκε η σχέση των μαθητών  μας με το βιβλίο. 

Έγιναν δυο διδακτικές επισκέψεις στο Μουσείο της Τυπογραφίας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Σκοπός τους ήταν  να καλλιεργηθεί στους μαθητές η αγάπη για την λογοτεχνία και  το  βιβλίο, και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία της τυπογραφίας. Στη Δημοτική βιβλιοθήκη παρακολουθήσαμε σεμινάριο για την οργάνωση και επιμέλεια μιας σχολικής βιβλιοθήκης.

Δημοτικη Βιβλιοθηκη
Μουσείο Τυπογραφίας

Σε όλη την διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πολλές και διαφορετικές εργασίες στην αίθουσα, όπως καθαριότητα, βάψιμο, κατασκευή της βιβλιοθήκης και σχετική  επιτοίχια σχεδίαση – ζωγραφική, με ιδέες και προτάσεις των  ίδιων  των  μαθητών  ώστε να είναι μια αίθουσα οικεία και στα μέτρα τους.

Για τη ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα  δημιουργήθηκε αφίσα με την επιμέλεια του τμήματος Γραφικών Τεχνών καθώς και ραδιοφωνικό σποτ με την επιμέλεια του τμήματος των Ηλεκτρολόγων.

Σας καλούμε την Τετάρτη 10 Μαΐου  στις 10:30 το πρωί στο αμφιθέατρο του Σχολείου, στην  παρουσίαση που θα κάνουν οι μαθητές μας των δράσεων του προγράμματος  για τα  εγκαίνια της αίθουσας.

Όλες οι δράσεις μας στα πλαίσια του προγράμματος “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ”.